درباره پكيچ چربي گير daf چه مي دانيد؟
حضور چربي و روغن در جريان فاضلاب علاوه بر ايجاد مشكلات گرفتگي در مسير جمع آوري و لولهها، باعث كاهش اثربخشي فرآيند تصفيه هوازي و بيهوازي ميشود و متعاقباً پساب با كيفيت پايين ميتواند اكوسيستمهاي آبي و آبهاي زيرزميني را تهديد كند. به همين دليل استفاده از سيستمهاي جداسازي چربي از فاضلاب بسيار مورد توجه است. يكي از سيستمهايي كه جهت جداسازي چربي از فاضلاب استفاده ميشود، پكيج چربي گير DAF است. در ادامه درباره نحوه عملكرد، كاربردها و ساير ويژگيهاي آن صحبت خواهيم كرد.
چربيگير فاضلاب DAF (Dissolved Air Flotation) چيست؟
فاضلاب از 99 درصد آب و 1 درصد ساير مواد آلاينده تشكيل شده است. در راستاي تصفيه فاضلاب و استفاده مجدد از آن، نياز به جداسازي جامدات از مايع وجود دارد. حضور چربي در فاضلاب يكي از مهمترين مواردي است كه در سيستم تصفيه فاضلاب بايد در مراحل اوليه حذف شود، زيرا در صورت انتقال چربي به مراحل فرآيند، روند تصفيه دچار اختلال خواهد شد. پكيج چربيگير DAF يك سيستم جداسازي چربي از مايع است كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد.
شناورسازي با هواي محلول (DAF) بر پايه يك فرايند فيزيكي-شيميايي صورت ميگيرد. در اين فرايند، هوا به صورت حبابهاي ريز به جريان فاضلاب تزريق ميشود و همزمان از مواد شيميايي استفاده ميشود تا ذرات در سطح پساب شناور شوند. حبابها روي ذرات جامد ميچسبند و سرعت صعود ذرات به سطح سيال افزايش مييابد. جداسازي مواد محلول از طريق اين فرايند، سرعتي تا 5 برابر بيشتر نسبت به روش نشست در يك مخزن تهنشيني معمولي دارد و در نتيجه به صرفهجويي در زمان و فضا منجر ميشود. سپس اين لايه لجن شناور به طور خودكار و مداوم با استفاده از سيستم اسكرابر حذف ميشود. در فرآيند تصفيه با سيستم DAF، پسابي تقريباً خالي از مواد جامد معلق و چربي خروجي ميشود و بخش قابل توجهي از BOD آن نيز كاهش مييابد.
روش كار دستگاه چربي گير DAF
روش عملكرد دستگاه چربيگير DAF (شناورسازي هواي محلول) در حذف جامدات معلق، روغنها و آلايندهها از فاضلاب به وسيله شناورسازي حباب هوا صورت ميگيرد. اين فرايند عموماً به صورت زير انجام ميشود:
1. تزريق هوا: در اين روش، هوا در يك مخزن تحت فشار آب حل ميشود. سپس به جريان فاضلاب تزريق ميشود و با فاضلاب مخلوط ميشود.
2. شكلگيري حبابهاي هوا: در اين مرحله، با تماس هوا با آلايندهها و جامدات موجود در فاضلاب، حبابهاي هوا شكل ميگيرند. اين حبابها به ذرات متصل ميشوند و آنها را به سطح آب شناور ميبرند.
3. جداسازي جامدات: ذرات جامد متصل به حبابهاي هوا، به سطح آب شناور ميروند. در اين مرحله، با استفاده از اسكيمر مكانيكي، ذرات جامد از سطح آب جدا ميشوند و به مخزن جمعآوري لجن هدايت ميشوند.
4. استخراج لجن: لجن شناور جمعآوري شده در مخزن، به طور مداوم با استفاده از سيستم اسكرابر يا ساير روشها از دستگاه تخليه ميشود.
مهمترين نكته در عملكرد دستگاه چربيگير DAF، وزن مخصوص ذرات جامد موجود در فاضلاب است. اين ذرات بايد وزن مخصوص كمتري نسبت به آب داشته باشند تا بتوانند به سطح آب شناور رسيده و جدا شوند. همچنين، استفاده از حبابهاي هوا با چگالي كم و اتصال آنها به ذرات جامد، باعث كاهش چگالي ذرات ميشود و آنها را به سطح ميآورد. حبابهاي هوا به ذرات ميچسبند و وزن مخصوص ذرات را كاهش ميدهند، سپس ذرات جامد را جمعآوري و به سطح آب شناور ميبرند.
دستگاه چربيگير DAF از اين روش براي جداسازي و حذف جامدات معلق و آلايندههاي ديگر از فاضلاب استفاده ميكند. اين فرايند منجر به بهبود كيفيت پساب شده و از تهديد براي محيط زيست، به ويژه منابع آبي و آبهاي زيرزميني، جلوگيري ميكند.
اجزاي چربي گير daf
در يك پكيج چربي گير DAF، اجزاي مختلفي استفاده ميشود تا عملكرد صحيح و بهينه آن تضمين شود. اين اجزا عبارتاند از:
1. مخزن اصلي شناورسازي و فرايند: اين مخزن به عنوان محل اصلي براي شناورسازي فاضلاب و جداسازي چربي از مايع عمل ميكند.
2. اسكيمر مكانيكي جمعآوري لجن سطحي (پارويي): اين تجهيزات براي جمعآوري و حذف لجن سطحي از سطح آب شناور استفاده ميشوند. آنها لجن را به مخزن جمعآوري لجن هدايت ميكنند.
3. مخزن تحت فشار جهت حل شدن هوا در آب: اين مخزن براي حل شدن هوا در آب به منظور ايجاد حبابهاي هوا براي شناورسازي استفاده ميشود.
4. كمپرسور يا بلوئر هوادهي: اين تجهيزات براي تأمين هواي مورد نياز براي تزريق به فاضلاب جهت ايجاد حبابهاي هوا استفاده ميشوند.
5. تجهيزات انعقاد شيميايي: در صورت لزوم، از تجهيزات انعقاد شيميايي مانند تانك، ميكسر و دوزينگ پمپ براي افزايش كارايي جداسازي چربي استفاده ميشود.
6. لوله و اتصالات و تجهيزات جانبي: اين شامل انواع لولهها، اتصالات و تجهيزات ديگر مانند پمپهاي انتقال و بازگرداني فاضلاب است كه براي جريان و انتقال فاضلاب به اجزاي ديگر سيستم استفاده ميشوند.
تمام اين اجزا با همكاري و تعامل به منظور اجراي بهينه و كارآمد فرايند جداسازي چربي در پكيج چربي گير DAF به كار ميروند.
كاربرد چربي گير
پكيج چربي گير DAF در بسياري از صنايع و بخشهاي مختلف كاربردهاي متنوعي دارد. در زير به برخي از كاربردهاي اين پكيج اشاره ميكنيم:
1. صنايع غذايي: در كارخانههاي توليد بيسكويت، شيريني، فرآوردههاي گوشتي و صنايع لبنيات، استفاده از پكيج چربي گير DAF براي جداسازي چربي و جامدات معلق در فاضلاب بسيار مفيد است. اين سيستم كمك ميكند تا پساب با كيفيت بهتري توليد شود و از تهديد به اكوسيستمهاي آبي جلوگيري شود.
2. صنايع نفت و پتروشيمي: در صنايع نفت و پتروشيمي كه با مقادير زيادي از روغن و چربي در فرآيندهاي توليدي سر و كار دارند، پكيج چربي گير DAF براي جداسازي و حذف چربي و روغن از فاضلاب استفاده ميشود. اين عمل باعث بهبود كيفيت پساب و كاهش تهديد به منابع آبي ميشود.
3. صنايع نساجي: در صنايع نساجي كه با مقادير قابل توجهي از رنگها و مواد رنگزا در فرآيندهاي خود سر و كار دارند، پكيج چربي گير DAF براي جداسازي و حذف رنگزا و مواد رنگزا از فاضلاب بسيار موثر است. اين عمل باعث كاهش آلودگي آبهاي زيرزميني و احياي منابع آبي ميشود.
4. كارخانجات سيمان: در كارخانجات توليد سيمان كه با توليد غلظتهاي زيادي از ذرات جامد در فرآيندهاي خود مواجه هستند، استفاده از پكيج چربي گير DAF به منظور جداسازي و حذف ذرات جامد از فاضلاب بسيار اثربخش است. اين عمل باعث بهبود كيفيت پساب و كاهش آلودگي منابع آبي ميشود.
علاوه بر اين، پكيج چربي گير DAF گاهي نيز در تصفيه فاضلاب شهري جهت جداسازي مواد جامد و چربي استفاده ميشود. اين سيستم به كاهش آلودگي محيط زيست و بهبود كيفيت پساب كمك ميكند.
برچسب: ،
ادامه مطلب